Foto: Proffs/arkiv. Foto: Proffs/arkiv.

Säkerhetsparkering för 150 fordon byggs i Ungern

En säker hetsparkering med plats för 150 lastbilar kommer nu att byggas bredvid motorvägen M1, den viktigaste transitvägen genom Ungern. Anläggningen kommer även att ha ett hotell för lastbilschaufförer. Anläggningnen anpassas även för framtidens fordon.

Parkeringen kommer att byggas på en yta av närmare sex hektar och kommer att vara tillgänglig från båda sidor av motorvägen. Bygget kommer att starta i april 2023 och färdigställandet av den första etappen av anläggningen förväntas i januari 2024.

I planeringen ingår ett hotell för lastbilschaufförer samt en restaurang. Anläggningen ska också ge möjlighet att testa parkeringssystemet för självkörande lastbilar.

Parkeringen kommer att kunna tillhandahålla lämpliga parkeringsplatser för värdefull last och separera farligt gods från resten av fordonen.

För att ge säkerhet kommer anläggningen att förses med staket, permanent säkerhetstjänst och videoövervakning.

Beroende på framgången med att få in ytterligare anbud, skulle Ungerns första offentliga vätgastankstation som skulle kunna användas av bilar och lastbilar, installeras här med 17 350 kilowatts ultrasnabbladdningsstationer för elbilar och bilar skulle installeras.

Tatabánya Parking, operatören och konstruktören av lastbilsparken, fick femtio procent icke-återbetalningsbart direkt EU-stöd för sin egen investeringen på tre miljarder HUF, motsvarande cirka 82 077 328 svenska kronor, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2022-12-20 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Laddstation Säkerhetsparkering Tatabánya Parking Ungern Vätgastankstation