Foto: @ Derbyshire Constabulary. Foto: @ Derbyshire Constabulary.

11 arresterades och tre lastbilar återtogs under Derbyshirepolisens laststöldoperation

Polisen i Derbyshire har gripit elva män och återtagit två klonade lastbilar samt en stulen lastbil under en insats mot stölder och fraktbrott över hela Storbritannien.

Det hade väckts misstankar om att det pågick förberedelser för att begå brott vilket ledde till att de elva männen greps, rapporterar polisen i Derbyshire.

Under insatsen hittade poliser också två lastbilar som man misstänker har klonats och en lastbil som man misstänker är stulen. Ett antal andra fordon togs också i beslag på grund av dokument-, kör- och/eller trafikbrott.

Syftet med insatsen var att avskräcka för att begå brott som påverkar godstrafiken på vägarna. Detta gjorde man genom ökad patrullering i särskilt drabbade platser som exempelvis rastplatser eller parkeringsplatser utmed större vägar. Samtidigt delade man erfarenheter bland annat för att rikta in sig på så kallad resandekriminalitet, säger poliskonstapel Johnathan Terry, som hjälpte till att koordinera operationen i Derbyshire.

På grund av Derbyshires läge, stannar många lastbilar i området för att övernatta och även om de flesta gör det utan några problem, finns det ändå en ökad risk för att lastbilar utsätts för brott.

Derbyshires polisenheter har arbetat med poliser från Nottinghamshire, Staffordshire, Leicestershire, Lincolnshire, Northamptonshire och West Yorkshire för att rikta in sig på brottslingar som använder vägnäten.

Att arbeta tillsammans med andra polisstyrkor i regionen tycker Johnathan Terry har varit en bra hjälp.
– Det har lett till att insatsen blev framgångsrik. Vi kunde göra en insats inriktad på brott som inte bara påverkar företag utan även för att göra det tryggare för förare. Minskat antal stölder får positiva effekter för oss alla då exempelvis matpriser och störningar i leveranskedjor påverkas av brott som begås, säger Johnathan Terry.

Den här typen av arbete kommer man att fortsätta utföra för att skapa säkerhet och trygghet på vägarna och för att störa planering för kommande brott.

Polisen uppmanar förare att kontakta dem om de ser någon aktivitet eller har någon information om brott i Derbyshire, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2022-12-13 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Fraktbrott Godsstöld Godstransport Lastbilsstöld Otrygghet Polis rastplatser Trafikpolis