Foto: Ragn-Sells Foto: Ragn-Sells

Lokalt samarbete möjliggör utsläppsfria transporter i Värmland

Nu rullar en ny batteridriven lastbil på vägarna i Värmland. Bakom den nya ellastbilen ligger ett lokalt samarbete mellan Stora Enso Skoghalls bruk, miljöföretaget Ragn-Sells och transport- och maskinföretag LBC frakt. Lastbilen är en del av REEL-projektet.

– Att gå över till eldrivna transporter inne på, och i anslutning till, Skoghalls bruk är ett stort och positivt steg mot att minska vårt fossila koldioxidavtryck. Våra produkter är förnyelse- och återvinningsbara och därför passar den batteridrivna lastbilen väl in på Skoghalls bruk, säger Marie Morin, platschef på Stora Enso Skoghalls bruk.

Miljöföretaget Ragn-Sells har som mål att reducera CO2-utsläpp både i den egna verksamheten men även genom att hjälpa kunder. Övergången till eldrivna fordon är en del i det arbetet.

– Vi är väldigt glada att Stora Enso både efterfrågat och möjliggjort för oss att börja köra delar av vårt uppdrag på 100 procent el. Förhoppningen nu är att tillsammans med våra kunder kunna ställa om allt fler transporter till el, säger Theres Olofsson, avdelningschef på Ragn-Sells.

LBC Frakt-lastbilen är en elektrisk Scania P25 6×2 lastväxlare med en totalvikt på 29 ton. Motorstyrkan är 230 kW och batterikapaciteten är 297 kWh.

Om artikeln

Publicerad: 2022-11-03 13:31
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering LBC Frakt Ragn-Sells Scania Stora Enso