Coops fryslager i Enköping som nu ska byggas ut. Coops fryslager i Enköping som nu ska byggas ut.

Coop satsar i Enköping – utbyggd frysterminal och nya jobb

De senaste åren har antalet Coop-butiker och kunder växt stadigt. För att förbereda för ytterligare tillväxt har Coop beslutat att bygga ut befintlig varuterminal för frysvaror i Enköping. Med utbyggnaden säkrar Coop att kapacitet för frysvaror växer i takt med beräknad kundtillväxt.   

Sedan år 2011 har Coop haft sitt centrala lager av frysvaror i Enköping. I terminalen arbetar idag cirka 120 personer. Under nästa år kommer Coop, i samarbete med hyresvärden Catena, att bygga ut befintlig varuterminal med cirka 5 800 kvadratmeter.

Coop är hyresvärd hos fastighetsägaren Catena. Ett avtal har signerats som sträcker sig fram till år 2037. Den nya utbyggnaden planeras att vara klar i slutet av 2023.

Under arbetet med att utreda hur Coop skulle kunna fortsätta att utveckla frysverksamheten har det funnits ett gott samarbete med Enköpings kommun.
– Det är oerhört glädjande att Coop väljer att fortsätta växa här i Enköping. Det bekräftar vårt attraktiva läge och bidrar positivt till samhällsutveckling i kommunen, säger Anna Holmström, näringslivschef i Enköpings kommun.

Om artikeln

Publicerad: 2022-11-09 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Coop Enköping Fryslager Gods Lager Tempererade Transporter transporter