Genom att inte helfoliera sina fordon, minskar företagets klimatavtryck. Genom att inte helfoliera sina fordon, minskar företagets klimatavtryck.

Best Transport får ny miljövänligare fordonsprofil

Sedan 2015 har orange Best-fordon varit ett vanligt inslag på gatorna runt om i våra svenska storstäder. Nu har Sveriges mest orange företag bestämt sig för att svida om och byter nu till en ny, vit fordonsprofil.

En blå bil, en gul bil, en turkos bil och en grön bil – transportbolagen kör helfolierade fordon. Nu går Best Transport mot strömmen och skiftar från helfolierade orange fordon till vitt med orange logotyp. Den nya lättare fordonsprofilen har tagits fram för att passa bättre i tiden och den kommer att gälla för alla nya fordon som rullar in i bolagets verksamhet.

Best Transport har sedan länge ett gediget miljöarbete och sedan årsskiftet utförs logistikaktörens leveranser av fordon som framförs med fossilfria bränslen. Med den nya vita fordonsprofilen har Best Transport identifierat ytterligare ett område där företaget kan minska sin miljöpåverkan.

För Best Transport är det viktigt att alltid ha fokus på hållbarhet och miljöaspekten är något man tagit hänsyn till i beslutet om ny fordonsprofil, säger Niklas Knight, Koncernchef på Best Transport.
– Att helfoliera fordon kräver många meter vinylfolie och vi kommer nu minska plastanvändningen rejält per fordon genom att byta till en vit fordonsprofil. Det känns superbra att vi därmed kan dra ytterligare ett strå till stacken när det kommer till minskad miljöpåverkan, avslutar han.

Om artikeln

Publicerad: 2022-10-26 09:37
Kategori: Nyheter
Taggar: Best Transport Foliering Klimatavtryck Klimatpåverkan Miljö Niklas Knight