Klimatavtryck

Listar alla artiklar taggade med: Klimatavtryck

Skånemejerier bidrar till klimatvinst för elva skånska kommuner när frukt och mjölk körs tillsammans

Efter ett framgångsrikt samarbete i Helsingborg, samdistribuerar Skånemejerier nu mejeriprodukter med frukt- och gröntleverantörer i hela elva skånska kommuner. Det ger en stor klimatvinst då antalet transporter har kunnat minska med 30-40 procent i varje kommun.

Absolut går över till Scania elhybrider

Nu blir det tystare och renare i Åhus. Varje dag fraktas här omkring 600 000 flaskor Absolut Vodka från fabriken i centrala Åhus ner till hamnen. I en gemensam investering för att minska både utsläpp och buller ersätter nu The Absolut Company, tillsammans med Scania och Åhus Åkeri, samtliga biodiesellastbilar som trafikerar sträckan med elhybrider.

Dachser satsar på större lastutrymme

Successiv konvertering av semitrailers inom affärsområdet European Logistics optimerar kapacitetsutnyttjandet och minskar samtidigt transporternas klimatavtryck.

Skånemejerier ska minska risken för klimatpåverkan

Idag har Skånemejerier skrivit på Transportinitiativet 2025. Det är ett frivilligt åtagande inom branschorganisationen DLF för företag som säljer dagligvaror till handel, restauranger och storhushåll i Sverige. Målet med Transportinitiativet är 100 procent fossilfria transporter 2025.