DAF XD Electric and DAF XF Electric. DAF XD Electric and DAF XF Electric.

DAF presenterar den nya generationens DAF XD och XF Electric

DAF Trucks har presenterat toppmoderna, modulära eldrivlinor (BEV) för sin nya generation av DAF XD och XF lastbilar på IAA Transportation 2022 i Hannover, Tyskland. De här nya helt elektriska drivlinorna har en nollutsläppsräckvidd på över 500 kilometer på en enda laddning, vilket visar DAF:s miljöledarskap.

År 2018 var DAF Trucks den första lastbilstillverkaren i Europa som marknadsförde en helt elektrisk distributionslastbil. Sedan dess har dussintals CF Electric-fordon med dragbilschassin och chassin med hytt satts i drift utan utsläpp av ledande transportoperatörer i hela Europa. Dessa enastående lastbilar används för att leverera till stormarknader, köra containers och samla in avfall i stadsmiljöer. DAF är ledande inom batteridrivna elektriska drivlinor med CF Electric samt LF Electric, med en utsläppsfri räckvidd på över 200 respektive 280 kilometer.

Med den nya generationens DAF XD Electric och XF Electric tar DAF helt elektrisk transport till nästa nivå. Dessa innovativa fordon bygger på den prisbelönta XF, XG och XG⁺ serien, som röstas fram till International Truck of the Year 2022 och erbjuder oöverträffad kvalitet, effektivitet, säkerhet och förarkomfort.

De avancerade DAF XD och XF ellastbilarna drivs av de effektiva och tillförlitliga e-motorerna PACCAR EX-D1 och PACCAR EX-D2 med permanentmagnet som erbjuder effekter från 170 kW/230 hk till 350 kW/480 hk.

För att perfekt anpassa de här elektriska fordonen efter kundens behov och användning erbjuder DAF ett komplett utbud av batterier med två och upp till fem strängar som kan leverera nollutsläppsräckvidd på över 500 kilometer på en enda laddning. Tack vare optimal fordons- och laddningsplanering kan transportoperatörer praktiskt taget uppnå 1 000 helt elektriska kilometer per dag.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-30 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Electric DAF Trucks Ellastbil Klimat Klimatomställning Miljö