Samarbete mellan Malte Månson och MECA Tunga fordon ger ökad service

Malte Månson har idag 17 anläggningar i landet för service och reparationer av tunga fordon. Kraven från kunderna handlar i stort om hög tillgänglighet och kvalitet. Mot den bakgrunden har ett avtal om samarbete tecknats mellan Malte Månson och MECA Tunga fordon, vilket garanterar kortast möjliga ledtider gällande leveranser av reservdelar.

Meca Tunga Fordon är glada över att bli samarbetspartner med Malte Månson vilket i förlängningen innebär att servicen till deras professionella kunder ska öka ytterligare, menar Peter Ålenius, försäljningsdirektör på Mekonomen Company, där Meca Tunga Fordon ingår som ett av dotterbolagen och är ett stort satsningsområde. Målsättningen för Meca Tunga fordon, är att vara den fria marknadens ledande aktör av reservdelar till tunga fordon inom 2025.

Malte Månson har utvecklats mycket väl de senaste åren och har i dag ett tydligt marknadsledarskap i Sverige som oberoende aktör på tunga fordon som servar och reparerar alla märken.
– Vårt huvudfokus är att snabbt och enkelt leverera hög kvalitet till våra kunder, som är beroende av att deras fordon hela tiden är på vägen, säger Staffan Lindewald, vd på Malte Månson.

I lastbilsbranschen, ännu mer än för personbilar, krävs snabba leveranser nästan dygnet runt av kvalitativa och prisvärda delar. Malte Månson har gått i bräschen för kvalitet och tillgänglighet och via Meca:s distribution, med bl a 54 expresslager över hela Sverige, kan man leverera rätt artiklar kostnadseffektivt, snabbt och med hög precision.

I tillägg till delar kan Meca Tunga Fordon också erbjuda Malte Månson ytterligare produkter och tjänster från våra andra koncernbolag som bland annat smörjmedel från X-oil, däck från Bileko Tires, verkstadsutrustning från J&B Maskinteknik och utbildning från ProMeister.
– Vårt kompletta erbjudande är en stor affärsfördel där vi har som ambition att kunna utveckla detta tillsammans. förklarar Peter Ålenius, försäljningsdirektör på Mekonomen Company.

Om artikeln

Publicerad: 2022-07-07 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbilsdelar Lastbilsservice Malte Månson Meca Tunga Fordon Reparationer Reservdelar