Trots att DSV sagt upp avtalet med Västeråsåkeriet och Coop bekräftar att åkeriet inte får lasta deras gods, är det precis vad detta ekipage gör. Foto: Läsarbild. Trots att DSV sagt upp avtalet med Västeråsåkeriet och Coop bekräftar att åkeriet inte får lasta deras gods, är det precis vad detta ekipage gör. Foto: Läsarbild.

Trots uppsagt avtal syns Västeråsåkeriet på Coop

Trots att DSV sagt upp avtalet med Västeråsåkeriet och att Coops gods inte får köras av åkeriet längre, är det precis vad som ses på Coops anläggning i Bro.

Många har artiklarna blivit om och kring olika Västeråsåkerier. Det senaste i raden fick se sitt avtal med DSV uppsagt. ”DSV har agerat i enlighet med vår önskan. De har avslutat avtalet med åkeriet och från och med den 8 juni får åkeriet inte längre lasta hos oss”, säger Coop.

Ändå syns ett av åkeriets ekipage lasta/lossa på Coops anläggning i Bro den 23 juni varför vi får anledning att ännu en gång ta kontakt med Coop och bifogar bilden vi fått till oss. Coop säger att DSV har som de tidigare meddelat sagt upp avtalet med åkeriet och företaget kör inte längre åt DSV eller Coop. Det gäller fortsatt.
– Vi kontaktade DSV med anledning av fotot. Svaret är att det var ett annat åkeri som fått fel på en kylanläggning i ett fordon och behövde ett nytt fordon. De har då lånat/hyrt denna bil för att hantera en situation där de fått bekymmer med sitt fordon. Om bilen är besiktigad, skattad och på alla sätt i ordning så kan fordonet framföras på väg, säger Coop.

Det stämmer att åkeriets ekipage denna gång är i ordning, men eftersom åkeriet inte ska lasta Coops gods är det kanske inte så förvånande att personer reagerar när åkeriets fordon ändå gör just det och det förstår DSV, men förklarar omständigheterna.
– Det är rätt att en lastbil som fortfarande är registrerad på det aktuella åkeriet har varit i Bro. Det är dock inte en chaufför från det åkeriet som varit där. Det är ett annat åkeri som lånat ekipage på grund av fordons/kapacitetsbrist. Fordonet är till salu, säger DSV.

Om artikeln

Publicerad: 2022-06-28 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilinspektör Coop DSV Fordonsbrister Polis Västeråsåkeriet