Foto: Ohlssons AB Foto: Ohlssons AB

Ohlssons vinner nytt uppdrag för NSR i Bjuv och Åstorp

Nu står det klart att Ohlssons la det vinnande anbudet på Nordvästra Skånes Renhållnings AB:s upphandling i kommunerna Bjuv och Åstorp. Uppdraget startar den 30 oktober 2023 och pågår till och med 2030, med möjlighet till förlängning.

Ohlssons har ansvarat för renhållningsentreprenaden sedan 2014 och nu löper alltså uppdraget på i minst åtta år till.
– Vi har haft ett bra samarbete med NSR under hela uppdragstiden och är därför glada över att få fortsätta arbeta för  invånarna i Bjuv och Åstorp tillsammans med NSR i fler år framöver, säger Linn Modig, driftschef på Ohlssons AB.

I uppdraget ingår tömning av fyrfackskärl från villahushåll samt mat-, rest- och förpackningsavfall från flerfamiljsbostäder. Förpackningarna återvinns sedan i högsta möjliga grad och blir till nya produkter.

Matavfallet körs till NSR:s återvinningsanläggning, där företaget Biond omvandlar det till biogas som sedan blir drivmedel till bland annat bussar och bilar.

Uppdraget innefattar även tömning av trädgårdsavfall som efter insamling behandlas på NSR:s anläggning och återförs till kretsloppet.

Om artikeln

Publicerad: 2022-05-31 10:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Återvinning Miljö NSR Ohlssons