Foto: Matti Immonen / Smak Film Oy / via Vianor Foto: Matti Immonen / Smak Film Oy / via Vianor

Dags att planera för vinterdäck – Vianor varna för långa leveranstider

Däckindustrin i likhet med hela världen har i år varit utsatt för stora förändringar. När leveranstiderna och priserna ökar är det viktigt att förbereda sig för hösten i god tid. Mer än någonsin tidigare är det viktigt att beställa nya däck i tid för att garantera överkomliga priser och tillgång. När priserna på däck ökar blir regummerade däck mer intressanta och utbudet är bra.
Däckkedjan Vianor tipsar i ett pressmeddelande om att regummerade däck är ett kostnadseffektivt och hållbart alternativ för köpare av buss- och lastbilsdäck.

Att planera inköp av buss- och lastbilsdäck för vintern är i sig inte någon komplicerad procedur. Men i år är det viktigt att göra planeringen i god tid eftersom det kan bli brist på däck på grund av globala frakt- och råvaruproblem.
– Leveranstiderna är redan betydligt längre än vanligt. Tidigare tog det cirka tre månader att leverera däck från Asien. I dagens läge ligger leveranstiderna på sju, åtta månader. Även leveranserna inom Europa tar längre tid. Vi på Vianor är väl förberedda eftersom vi har beställt däck för den kommande säsongen redan i början av året, säger Ulf Neckmar, Product Manager på Vianor Sverige.

– Eftersom däckpriserna ökar är det klokt att beställa däcken redan nu för att garantera det bästa priset och tillgången på däck, förklarar Ulf Neckmar.

Även regummerade däck är ett bra alternativ eftersom priserna inte har ökat lika mycket som på nya däck och även utbudet ligger på en bra nivå, skriver Vianor i sitt pressmeddelande.
– Vi har fem regummeringsfabriker i Norden och de producerar däck med full kapacitet. Regummeringen sparar pengar, råvaror och miljö men trots det har regummerade däck premiumegenskaper, säger Ulf Neckmar.

Om artikeln

Publicerad: 2022-05-17 14:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Däck Inflation Leveranstider Prishöjning Vianor