Den 1 februari började Stena Ord att trafikera den nya rutten. Den 1 februari började Stena Ord att trafikera den nya rutten.

Ny färjelinje mellan Stockholm och Finland invigd

Rederiet Stena Line fortsätter att satsa på Stockholm Norvik Hamn och Östersjön. Den 1 februari startade rederiet en helt ny linje med fartyget Urd som trafikerar mellan Stockholm Norvik Hamn och Hangö Hamn i Finland.

På tisdagen invigdes den nya linjen Stockholm Norvik Hamn – Hangö Hamn med en ceremoni i Stockholm Norvik. Representanter från Stena Line, Stockholms Hamnar, Nynäshamns kommun och Region Stockholm fanns på plats och firade starten av en helt ny linje i Östersjön.

Från 1 februari trafikeras den nya linjen av fartyget Urd med tre avgångar i veckan. Ett andra fartyg, Stena Gothica, ansluter till rutten i maj vilket ger dagliga avgångar från båda hamnarna. Båda fartygen har en kapacitet på 1600 längdmeter och 186 passagerare.

Stena Line fortsätter att expandera i Östersjön och satsar sedan en tid tillbaka stort på Stockholm Norvik Hamn. Under 2021 satte rederiet in två förlängda fartyg på linjen Ventspils – Stockholm Norvik och framöver expanderar man genom att byta till två större och helt nybyggda fartyg på samma rutt. I och med invigningen av rutten Stockholm Norvik – Hangö startar därmed rederiets första Finlandstrafik.

Stockholm Norviks strategiska läge med effektiva intermodala transportanslutningar till övriga Sverige erbjuder kunder helt nya förutsättningar. Hamnen har byggts med kapacitet för expansion och för stora möjligheter att lagra och omlasta.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-02 10:56
Kategori: Nyheter
Taggar: Färja Gods Sjötransport Stena Line Stena Urd transporter