Foto: Hansa Destinations Foto: Hansa Destinations

Hansa Destinations dubblar kapaciteten mellan Sverige och Tyskland

Hansa Destinations har sedan starten i höstas sett en kontinuerligt ökande efterfrågan från fraktköpare som vill transportera gods sjövägen mellan Sverige och Tyskland. Nu sätts ytterligare ett RoRo-fartyg in i trafiken vilket möjliggör för fler avgångar i båda riktningarna, ökad flexibilitet för transportörer och dubblerad fraktkapacitet. Vi avser att implementera denna förbättrade service i slutet av april.

Det nya fartyget M/S Eliana Marino som chartras in från och med slutet av april kommer tillsammans med M/S Drotten trafikera linjen Nynäshamn – Rostock.

Det nya fartyget har plats för 2 500 lastmeter samt ett antal chaufförer. Detta innebär att Hansa Destinations går från tre till sex avgångar i veckan i båda riktningarna, med avgångar från hamnarna Nynäshamn och Rostock.
– Vi vet att flera avgångar ökar flexibiliteten och det har efterfrågats av många kunder. Under hösten har vi sett en stegvis ökad efterfrågan och det känns väldigt roligt att nu kunna öka kapaciteten ytterligare i båda riktningar, säger Håkan Johansson, vd Rederi AB Gotland.

Under veckorna 26 – 32, kommer M/S Drotten, som i dagsläget trafikerar Hansalinjen, även bidra med ökad kapacitet i Gotlandstrafiken vilket medför att det under dessa veckor blir fem avgångar mellan Rostock och Nynäshamn, istället för sex.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-24 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Färjetrafik Hansa Destinations sjöfart Sverige Tyskland