Dachser Sweden expanderar till Örebro

Med ett nytt säljkontor utökar Dachser Sweden sin närvaro i mellersta Sverige. Startskottet går under 2022 och första steget är att hitta en säljansvarig.

Dachser Sweden har i nuläget totalt fem filialer: fyra European Logistics-kontor för europeisk vägtransport i Göteborg, Stockholm, Jönköping och Malmö och ett Air & Sea Logistics-kontor för sjö- och flygtransport i Göteborg. För att stärka organisationen och fortsätta växa expanderar nu logistikföretaget med ett säljkontor i Örebro.

Örebro har ett starkt logistiskt fäste och med en etablering i regionen knyter Dachser Sweden ihop området mellan Mälarregionen och Värmland.
– Att utöka till Örebro är ett naturligt steg för Dachser Sweden. Bortsett från de områden vi redan täcker i Sverige, är Örebro den region där vi ser störst volymer. Det känns bra att komma igång med detta projekt och vi ser fram emot att kunna betjäna ännu fler kunder i Sverige säger Thomas Wennborg, Branch Manager i Stockholm samt ansvarig för expansionen till Örebro.

I första steget kommer logistikföretaget att etablera ett säljkontor och anställa en säljansvarig, för att sedan utöka successivt. För steg två planeras uppstart av ett lokalt kundservice center, detta under 2023.
– Dachser arbetar för att ha en lokal närvaro och förankring. Vår kundkontakt är inte centralt styrd utan sker ute på plats, lokalt runt om i Sverige. Ser vi att volymerna är tillräckligt höga i en region, ja då är det där vi ska höja vår närvaro, säger Thomas Wennborg.

Dachser Sweden har tidigare under 2021 redovisat epokgörande resultat för tidigare år. Till följd rapporterade logistikföretaget tidigare under året att de stärker sin ledningsstruktur genom att tillsätta Carl-Johan Westas som Country Manager.
– Dachser Sweden är inne i en väldigt positiv utveckling just nu. Vi stärker ledningen i landet och ökar närvaron genom etablering i Örebro. Detta som flera steg mot vårt mål att bli förstahandsvalet i Sverige för kunders integrerade logistiktjänster, säger René Sidor, vd hos Dachser Nordic.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-02 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dachser Gods Godsterminal Lager Lastbil Logistik örebro transporter