Fartyget m/v Faustine anlöpte för första gången Gothenburg RoRo Terminal. Fartyget m/v Faustine anlöpte för första gången Gothenburg RoRo Terminal.

Nytt roro-fartyg anlöper Gothenburg RoRo Terminal

Nu kommer det mer gods in och ut i Göteborgs hamn när Gothenburg RoRo Terminal under natten mot måndag tog emot första anlöpet från CLdNs helt nya roro-fartyg m/v Faustine. Fartyget kan drivas av flytande naturgas, LNG, ett miljövänligt bränslealternativ. Faustine togs i drift 2021 och detta blir hennes första besök i Göteborg.

Fartyget tillhör logistikföretaget CLdN, som därmed utökar med ett nytt fartyg på rutten mellan Zeebrugge – Göteborg.

Faustine kan drivas av LNG och Emil Holmgren Country Manager på CldN, säger att CLdN investerar i tekniskt avancerade fartyg för att minska klimatpåverkan. Faustine är ytterligare ett steg framåt i den satsningen.

Hos Gothenburg RoRo Terminal är man glada över att välkomna Faustine eftersom hon bidrar till hamnens långsiktiga hållbarhetsarbete för att möta marknadens och kundernas behov, säger Maria Franksen, vd Gothenburg RoRo Terminal.

Om artikeln

Publicerad: 2021-12-20 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: CldN Gods Göteborgs hamn Gothenburg RoRp Terminal Hållbarhetsarbete LNG m/v Faustine transporter