Mannen på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Genré.

Körde rattfull fyra meter – nu har föraren dömts

I oktober i år slår en bilist larm om att en utlandsregistrerad lastbil vinglar på riksväg 23 strax norr om Växjö. Nu döms föraren för grovt rattfylleri efter att ha kört fyra meter med fordonet.

När polisen får larmet om ekipaget rycker de ut, men kan inte hitta fordonet. De fortsätter att söka och efter en stund finner de lastbilen på en parkering utmed vägen.

Polisen stannar och tar kontakt med föraren och i hytten ligger en halvdrucken whiskyflaska. Var resten av whiskyn finns är inte svårt för poliserna att gissa då föraren har nästan 2 promille alkohol i blodet, skriver Smålandsposten.

När det är dags för rättegången hävdar föraren efterdrickning, det vill säga att han druckit efter att han parkerat lastbilen. Det faktum att så kan ha varit fallet, kan Växjö tingsrätt inte bortse ifrån.

Men den här gången blir det ändå rätt. För att polisbilen skulle få plats på parkeringen, flyttade föraren fordonet cirka fyra meter trots sitt berusade tillstånd och därmed döms han till en månads fängelse.

Om artikeln

Publicerad: 2021-11-29 15:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Drograttfylla fängelse Polisen promille Rattfylla Tingsrättsdom