WEBB-TV

Assistansbolaget rullar ut med 60 egna bärgningsfordon

I fredags, den 16 april, rullade Assistansbolaget ut ett för Sverige unikt koncept. Företaget har gått från att vara ett försäkringsbolag inom assistansförsäkring, som hjälpt till när försäkringstagarna behöver vägassistans, till att även erbjuda just det sistnämnda.60 vägassistansfordon varav åtta motorcyklar av märket BMW GS, står uppradade i Markaryd när Assistansbolaget presenterar sin nya tjänst som kommer att finnas från Haparanda i norr och Ystad i söder. Fler fordon är på gång.  Även tungbärgare?

WEBB-TV

Från dag ett är man klimatneutrala då alla dieseldrivna fordon går på HVO100. För mc kommer man att klimatkompensera på annat sätt.

Assistansbolagets vd, Lukas Fryklund. Foto: Göran Rosengren

Rekryteringen av personal har gjorts i tre omgångar med olika inriktning – och man har kollektivavtal, berättar Assistansbolagets vd, Lukas Fryklund.

Motorcyklarna skickas ut på jobb som starthjälp, däckbyte, plugga däck och liknande. Genom att skicka ett mindre fordon på sådana jobb, minskas klimatpåverkan och det blir en billigare åtgärd jämfört med att skicka ut en ”riktig” bärgningsbil.

Assistansbolaget är inte anslutna till en extern larmcentral utan man har skapat sin egen med säte i Helsingborg. Via Googles API-system använder man alltid kortaste vägen till den nödställde som via samma system kan följa var bärgaren är och när den kommer att vara på plats.

Mer om satsningen kan ni dels se i videoklippet ovan, dels i ett kommande nummer av tidningen Proffs.

Personalen radar upp sig när Assistansbolaget rullar ut med 60 bärgningsfordon i en unik satsning. Foto: Göran Rosengren

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-19 10:44
Kategori: Nyheter
Taggar: Assistansbolaget Bärgningsbilar BMW DAF Vägassistans Webb-TV