Citan utsedd till International Van of the Year 2022

Nya generationen av kompakta Mercedes-Benz Citan vann den 30:e upplagan av International van of the year. Totalt bedömdes 14 bilar från elva tillverkare.
Tycker du att du redan har hört om vem som vann titeln - och att det inte var Mercedes? Du har helt rätt...

”Of the Year”-utmärkelserna fortsätter att hagla. Dagens pressmeddelande i ämnet känns dock lite som en ”repris”. Nyligen skrev vi om att Renault Kangoo vann priset som ”International Van of the Year”. Och det stämmer. Men det stod ytterligare en fordonsmodell på samma steg på prispallen.

Det handlar om nya Mercedes-Benz Citan, som också kammat hem nyss nämnda pris – tillsammans med Renault Kangoo. Och utvecklingssamarbetet mellan de två företagen var också något som fördes fram vid prisutdelningen i Lyon (men som Renault av någon anledning valde att inte nämna i sitt pressutskick).
–Två företag har gemensamt utvecklat en bil som delar plattform men som ändå har varje varumärkes unika DNA och karaktär, säger Charlotta Bauer-Letsikas som är PR- och kommunikationschef på Mercedes-Benz Sverige.

Ett exempel är att Citan har säkerhetssystem som känns igen från andra Mercedes-Benz transportbilar – med bland annat sex airbags. Även menyer, reglage och digitalisering är helt och hållet på samma sätt som alla Mercedes-förare är vana vid. Bland annat med det röststyrda infotainmentsystemet MBUX.

Nya Citan kommer både som skåpbil och kombi (Tourer) och de första exemplaren har kommit till Sverige i dagarna.

Och prislapparna? De börjar på 198.400 + moms.

Om artikeln

Publicerad: 2021-11-23 14:21
Kategori: Nyheter
Taggar: 2022 Årets Transportbil Citan International Van of the Year Mercedes-Benz