Till vänster, Staffan Lindewald, CEO Malte Månson Holding. I mitten, Michael Larsson, vd för Gottes och till höger, Magnus Åbjörnsson CFO, Malte Månson.

Malte Månson tar plats i viktigt logistikcentrum

Med ett fantastiskt distributionsläge, tillgång till Skandinaviens största containerhamn och landets högsta koncentration av tunga fordon har en närvaro i Göteborgsområdet länge varit ett viktigt mål för Malte Månson.
Nu är målet nått.

Staffan Lindewald, CEO för Malte Månson Holding, berättar att man genom köpet av lastbilsverkstaden Gottes i Göteborg tar steget in i Skandinaviens viktigaste logistikcentrum.
– Jag är både stolt och glad över att vi nu kommer på plats, speciellt i samarbetet med Gottes och den spetskompetens som finns där, tillägger han.

Gottes reparerar alla lastbilsmärken och är auktoriserad DAF-verkstad och har blivit något av en ”institution” på västkusten. Företaget bildades redan 1923. Sedan 22 år tillbaka har entreprenören Michael Larsson och hans fru varit ägare.
– Jag har arbetet på Gottes sedan slutet av 1980-talet och ser nu fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med Malte Månson, som på senare tid verkligen flyttat fram sina positioner på marknaden, säger Michael.

Han tycker att det känns bra att sälja till Malte Månson.
– Vi kommer att tillhöra Malte-familjen, men ska givetvis fortsätta dra stor nytta av Gottes, eftersom varumärket är så starkt och inarbetat på vår hemmamarknad.

De senaste årens målmedvetna arbete mot att bli Sveriges största oberoende verkstadskedja för lastbilar har gett resultat.
– Under årets nio första månader uppgick den organiska tillväxten för hela kedjan till 17 procent. Räknar vi in förvärven stiger siffran till nästan 30 procent. Samtidigt redovisar vi en markant förbättring av lönsamheten, vilket innebär att Malte Månson i dag är ett tydligt lönsamt företag, förklarar Staffan Lindewald.

Med ”vinden i ryggen” avser Malte Månson att fortsätta expandera.
– På kort tid har vi etablerat oss i Stockholm och Göteborg med sammanlagt tre anläggningar – något som våra kunder verkligen uppskattat, avslutar Staffan.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-12 10:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsäffärer Göteborg Lastbilsverkstad Malte Månson