Logic Link lanserar sin marknadsplats för transporter

Idag lanserar Logic Link sin första version av marknadsplatsen för transporter och man har stora ambitioner om att förbättra en bransch som står inför en mängd stora utmaningar. En bransch där hård konkurrens i decennier har skapat låga marginaler för svenska åkerier. Valmöjligheter är förutsättningen för ökad lönsamhet.

Bränslepriserna är skyhöga samtidigt som den gröna omställningen är kostsam. Åkeribranschen lider även brist på chaufförer och prispressas av utländsk konkurrenskraft. Därför behövs ett enkelt sätt för åkerier att effektivisera transporter.

En digital transportbörs som alla kan ta del av är Logic Links svar på vad som behövs. En marknadsplats som synliggör de valmöjligheter som finns för att fylla sista flakmetern och undvika tomma laster.

Från Logic Links egen marknadsundersökning framgår tydligt att svenska åkerier har en historia av att konkurrera mot varandra, men också hjälpas åt efter påskrivet avtal. I undersökningen uppger 65 procent av åkerierna att de tar körningar från andra åkerier.

Idag ger Logic Link alla Sveriges åkerier tillgång till en gemensam app som är helt utan fasta kostnader. Den visar publika körningar på ett strukturerat sätt med sökfilter, bevakningar och pushnotiser och via appen kan transportledare bjuda in de aktörer till sitt nätverk som de normalt samarbetar med. Produkten är väl beprövad även inom byggindustrin där 100 000 ton returbetong har administrerats åt C3C Engineering, som också är delägare.

Liknande lösningar finns i andra länder, men har aldrig fått fäste i Sverige. Grundarna Mattias Nyberg och Linus Trulsson har nu anpassat produkten efter beteenden och processer som lämpar sig för den svenska marknaden. Det är viktigt att bygga en produkt som är lätt att använda, som tillför nytta, sparar tid och som skapar förtroende, anser Logic Link.

Vill du ladda ner Logic Links app, gör du det här.

I Proffs redaktionella tidning nr 10 som snart landar i er brevlåda, kan ni läsa mer om hur Logic Links produkt fungerar.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-25 13:52
Kategori: Nyheter
Taggar: Digitaliserad Transportmarknad Gods Godstransport Logic Link Transportmarknad