Från vänster Per Öhagen, koncerndirektör för e-handel och logistik. Bredvid står Jonas Ahlgren, vd och grundare av DreamLogistics AB.

Bring investerar i DreamLogistics – satsar stort på automation

Bring expanderar inom e-handel på den svenska marknaden genom att investera i logtechbolaget DreamLogistics AB. Genom investeringen knyter Bring till sig Sveriges snabbast växande 3PL-bolag. Investeringen i DreamLogistics är en del av en stor satsning på fulfilment – ett område Bring satsar flera hundra miljoner kronor på under de närmsta åren.

Tidigare i år meddelade Bring att man lanserar sin största satsning någonsin på automatisering med Shelfless i Sverige. Nu står det klart att Bring dessutom investerar i en majoritetsandel av logtechbolaget DreamLogistics AB. Genom investeringen knyter Bring till sig en kompetens, digital funktionalitet och erfarenhet inom e-handelslogistik som blir viktig framåt.

Kombinationen av smart teknik och logistik har visat sig vara framgångsrik. DreamLogistics AB är det bolag som enligt Bring har vuxit snabbast i Sverige inom 3PL (tredjepartslogistik) och dessutom blivit gasellföretag tre gånger.

Tillsammans ska de två bolagen ge alla nätbutiker, oavsett storlek, tillgång till lagerlösningar som bara de allra största näthandlarna haft möjlighet till fram tills nu.

DreamLogistics är ett logtechbolag som har specialiserat sig på automatiserade lagerlösningar som kopplar samman IT och logistik. De har 350 anställda fördelade över anläggningar i Habo, Ängelholm och Borås. Bolaget som grundades av tre e-handlare 2010, har en omsättning på över 300 MSEK.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-18 14:10
Kategori: Nyheter
Taggar: 3PL Automatisering Bring DreamLogistics E-handel Lager Lagerhotell Lastbilstransport Näthandel Shelfless Vägtransport