Samtidigt som Volvo Trucks firar 40 år i USA:

Volvos hittills största order av elektriska lastbilar i USA

Performance Team, ett lager- och distributionsföretag inom Maerskkoncernen, har lagt en order på 16 Volvo VNR Electric. Det är den hittills största kommersiella ordern på den tunga elektriska lastbilsmodellen i Nordamerika. VNR Electric-modellen från Volvo i Nordamerika, är de första batterielektriska, tunga lastbilarna i Performance Teams flotta och de kommer att finnas ute på vägarna mot slutet av året. När de är i drift kommer alla 16 lastbilarna att gå i daglig regional distribution till kunder i södra Kalifornien.

Igår berättade vi att Volvo Trucks firar 40 år i USA. Storordern blir en bra födelsedagspresent.

Volvo VNR Electric är utvecklad för lokal och regional godsdistribution och förbättrar livskvaliteten för allmänheten genom sina koldioxidfria och tysta transporter. Den betydande minskningen av buller och vibrationer skapar också en ren och bekväm arbetsmiljö för förarna.

Peter Voorhoeve är vd för Volvo Trucks North Amerika, säger att skiftet mot elektrifiering är en spännande tid för lastbilsbranschen och Performance Team tar täten med sin största order av den enda batterielektriska tunga lastbilen i skalbar serieproduktion idag. Genom sitt åtagande att ta 16 Volvo VNR Electric i drift mot slutet av 2021, har Performance Team visat ett starkt engagemang för miljömässig hållbarhet, och detta är ytterligare ett stort steg framåt för att minska lastbilindustrins totala koldioxidavtryck.

Beställningen av de nya Volvo VNR Electric-modellerna är en del av Maersks hållbarhetsstrategi för att minska transporternas utsläpp av koldioxid. Performance Team deltar i ett delstatligt projekt med Kaliforniens South Coast Air Quality Management District för att minska utsläppen i transportsektorn genom att ersätta diesellastbilar med elektriska lastbilar och att skapa ny, framtida laddinfrastruktur. Företaget, som är baserat i El Segundo i Kalifornien, driver ett lager- och distributionsnätverk på 45 platser i Nordamerika och har en flotta på 215 lastbilar.

Köpet av VNR Electric-modellerna sker genom Volvos återförsäljare TEC Equipment, företagets största på västkusten och nyligen utsedd till den första certifierade återförsäljaren av elektriska Volvolastbilar i Nordamerika.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-01 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Eldrift Elektrifiering Performance Team Stororder transporter Volvo Lastvagnar Volvo VNRElectric