Grant Shapps: ”Brittiska förarbristen handlar om covid – inte om Brexit”

Storbritannien måste stå på egna ben och lösa chaufförsbristen utan att förlita sig på att utländska förare ska fylla ut bristen, upprepade transportsekrerterare Grant Shapps denna vecka.

Han säger också att förarbristen är ett globalt problem och att det är ”helt fel att skylla på Brexit”, skriver Motor Transport. Hans kommentarer kom när det varnades för att man förväntade sig att matpriserna skulle stiga i år på grund av bristen på lastbilschaufför och högre fraktavgifter.

Som svar på en kommentarer från SNP:s (Scottish National Party) skuggtransportminister att poletten äntligen trillat ner hos regeringen när de nu försöker påskynda testprocessen för nya chaufförer, erkände Shapps att det var ”en brådskande åtgärd”.

Shapps sade: ”Jag hör hans uppmaning till mer invandring för att lösa problemet, men vi måste stå på egna ben som Storbritannien. Det är många som utbildas och är på väg ut på arbetsmarknaden och jag ser fram emot att dessa får arbete.”

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-13 15:00
Kategori: Okategoriserade
Taggar: Brexit Covid Förarbrist SNP Storbritannien