Ny räckviddsprestation för E-way:

543 kilometer på en fulladdning

Det tyska transportföretaget Verkehrsbetriebe Bachstein, med bas i Celle i Niedersachsen, genomförde en rekordlång körning i juli med en IVECO BUS E-WAY. Den helt elektriska bussen klarade enastående 543 kilometer på en enda laddning på 48 timmar, vilket intygades av TÜV Nord.

Den 12 meter långa Iveco Bus E-way levererade en ny prestation under verkliga körförhållanden och visade upp alla fördelarna med utsläppsfria transporter liksom riftsäkerhet och utmärkta prestanda som denna helt elektrifierade modell erbjuder.

Testet utfördes på initiativ av företaget Verkehrsbetriebe Bachstein i juli under två dagar mellan 05.30 och 16.00. 12-metersbussen E-way som är utrustad med ett batteripaket på 335 kWh, körde 543 kilometer utan några problem. Rekordet intygades av TÜV Nord och bekräftar Iveco Bus ledarställning inom eltransporter. Med 3 procent återstående laddning när testet var över, hade Iveco Bus E-way kunnat köra ännu längre tack vare sin låga förbrukning på 0,61 kWh per km.

Produktprogrammet bygger på över 20 års expertkunskap kring utveckling och tillverkning inom alternativa bränslen, i synnerhet inom eldrift.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-14 11:00
Kategori: Okategoriserade
Taggar: Bus E-way CO2 Eldrift Iveco Miljö TÜV