Foto: Waberer's Foto: Waberer's

Waberer’s räddat – går med plus

Börsnoterade ungerska transportföretaget Waberer's har vänt röda siffror till svarta och redovisar vinst för andra kvartalet 2021.

Waberer’s som börsnoterades 2018 har haft det kämpigt med ekonomin. Detta berättade vi om i mars 2021 då det verkade som att de var på väg ut i kylan även om de röda siffrorna under 2020 börjat peka uppåt något.

Nu ställer tyska Eurotransport frågan om det kanske är så att företaget är räddat eftersom de redovisar en vinst för andra kvartalet.Omsättningen ökade med 29,8 procent under det andra kvartalet jämfört med 2020 och man uppnådde målet på 150 miljoner euro. Tillväxten ökade med 5,4 procent trots att fordonsflottan minskade kraftigt under första kvartalet 2020 med 44 procent, enligt Waberer’s uppgifter.

Nu minskar Waberer’s skulder och företagets ledning menar att det är den nya driftsmodellen som börjar ge avkastning. Under 2020 lämnade man ”taxi-modellen” enligt vilken en lastbil måste finnas tillhands överallt i Europa. Istället fokuserade de på sina viktigaste rutter. Det blev färre fordon, men dessa utnyttjas mer effektivt.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-13 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Internationell Transport Kvartalsredovisning Taximodellen Transport Waberers