Är Waberer's på väg ut i kylan nu - eller bara lite på glid? Foto: Proffs/arkiv

Börsnoterade Waberer’s fortfarande ”sorgebarn”

Är Waberer's på väg ut i kylan då de fortfarande visar röda siffror inom viktiga områden – eller kommer deras nya fokus att vända den trenden? Waberer's har kämpat med dålig lönsamhet under lång tid och som en del av det, blev man en av de få åkerier som börsnoterat sig.


Det ungerska transportföretaget med internationell trafik, Waberer’s, börsnoterades under 2018, men företaget fortsätter att vara ett ”sorgebarn”, dock syns år 2020 en vändning för resultatsiffrorna som börjar peka uppåt, men för grundpelaren i verksamheten, transporterna, kommer siffrorna för 2020 att skrivas i mörkrött, skriver tyska eurotransport.de.

Som en del av omstruktureringen har företaget minskat sin internationella flotta med nästan 1 000 lastbilar ner till cirka 2 053 enheter.

Samtidigt meddelar ansvariga för Waberer’s att man under förra veckan lanserat sin nya Trade Lane-affärsmodell. Den innebär att man lämnar ”taxi-modellen” enligt vilken en lastbil måste finnas tillhands överallt i Europa. Istället ska man nu fokusera på sina viktigaste rutter.

Företaget avslutade 2020 med ett något mer positivt resultat, men för den viktigaste grundpelaren i verksamheten, transporterna, visar 2020 siffror i mörkrött.

Vill du läsa hur siffrorna redovisas samt artikeln i sin helhet, finner du det via länken i eurotransport.de:s artikel.

Med 2 836 enheter har Waberer-flottan efter många år nu fallit under 3 000-strecket. I internationell trafik använde företaget 2 053 lastbilar under fjärde kvartalet 2020 medan antalet fordon i den ungerska kontraktslogistiken förblev relativt konstant med 783 enheter.

2 623 förare arbetar för Waberer’s i långtidskörning, vilket är 1 691 färre än året innan. I trafiken inom Ungern är förarantalet relativt stabilt med 943 anställda.

Vad beträffar regional kontraktslogistik, förfogar Waberer’s nu över cirka 243 kvadratkilmometer logistikutrymme.

Om artikeln

Publicerad: 2021-03-24 11:52
Kategori: Nyheter
Taggar: Aktiebolag Börsnotering EBIT Internationella Transporter Waberers