Osäkrad biltransport gav böter

Den 24 augusti är det full aktivitet på polisens kontrollplats vid Arendalsvägen i Göteborg. En svensk biltransport tas in för kontroll. Förarens förklaring till varför fordonen inte lastsäkrats, förvånar polisen.

Transporten har påbörjats hos Volvo och går på länsväg 155, Torslandavägen, till Skandiahamnen där bilarna ska lossas för export utomlands. Det är en sträcka under 2 mil, men med högsta tillåtna hastighet på 80 km/h.

Trafikpolisen finner att samtliga bilar förvisso har parkerats med växelgivaren i p-läge, men där tar rätt slut och blir fel.

Inte en enda bil är fastspänd utan står helt lösa på släpet. Föraren framhåller att han har gått en utbildning där de fått lära sig att det är okej att göra så om transportsträckan är kortare än 2 mil.

Kunskaperna från den kursen faller inte i god jord hos trafikpolisen varpå föraren får spänna fast bilarna och sedan lämna platsen med ett inbetalningskort om 1 500 kronor.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-26 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilinspektör Biltransport Böter Lastsäkring Polis Trafiksäkerhet