INDUCORE köper GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB

INDUCORE med huvudkontoret i Västerås tecknade den 23 juni ett avtal om förvärv av samtliga aktier i GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB och GEHAB Fastigheter AB i Alvesta AB.

GEHAB Kvalitetspåbyggaren är levererar fordonspåbyggnader inom framförallt bygg- och anläggningsindustrin i Sverige. Bolaget grundades 1976 av Gilbert Hjertberg och har under två generationer utvecklats till en ledande aktör i Sverige. Bolaget omsätter närmare 180 miljoner och har totalt 73 anställda.

INDUCORE är en privatägd industrigrupp som grundades 1997 och utgörs idag av 18 rörelsedrivande bolag med verksamhet i flera länder med en organisation indelad tre affärsområden, Components, Truck Bodies och System Solutions. Inducore som industrikoncern har idag totalt 900 anställda och en omsättning av närmare 1,6 miljarder.
– Det är mycket glädjande att idag välkomna GEHAB till koncernen – ett bolag som vi med intresse följt under flera år. Förvärvet av GEHAB både stärker och breddar vårt samlade produkterbjudande där GEHAB som varumärke tillsammans med Sörling, PLS och Norfrig stärker vår position som den ledande fordonspåbyggaren i norra Europa, säger Magnus Biesse, koncernchef för Inducore.

Säljarna Lars Hjertberg, Monica och Peter Sundell framhåller att det varit viktigt att finna en köpare som arbetar utifrån ett långsiktigt perspektiv och de ser det som inspirerande att nu bli del av Inducore som företagsgrupp som ger möjligheter till att ytterligare utveckla bolaget.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-02 09:06
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsäffärer Gehab Inducore