Elektriska lastbilar i all ära – nu kommer den första fossilfria motorcykeln

Vi vet, det här är lite ”off topic”, men vi på redaktionen vet att ni är många chaufförer som åker hoj. Vi hoppas därför att ni har överseende med att vi publicerar den här artikeln som handlar om att Vattenfall och elmotorcykeltillverkaren CAKE har tecknat en avsiktsförklaring där kunskap och expertis delas för att utveckla den första fossilfria elmotorcykeln, meddelar Vattenfall i ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär att Vattenfall och CAKE kan dra nytta av varandras kunskap och erfarenheter tillsammans med externa specialister med siktet inställt att kunna påbörja serieproduktion 2025.
– Detta samarbete är ett utmärkt exempel på hur vi kan bidra med vår kunskap på området för fossilfrihet och expertis kring leverantörskedjan för en produkt som siktar mot att bli utsläppsfri, säger Vattenfalls hållbarhetschef Annika Ramsköld.

Vattenfall och CAKE är båda starkt engagerade i att vara en del av omställningen mot ett fossilfritt samhälle där Vattenfalls mål är att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation och erbjuda klimatsmarta lösningar.

CAKE:s ambition är att inspirera människor och bidra till att skynda på utvecklingen mot lägre utsläpp samt att kombinera upplevelse med ansvar i sina konsumentprodukter.
– Detta förstärker verkligen vår förmåga att ytterligare uppmuntra till rena transporter tillsammans med Vattenfalls kompetens, kunnande och tydliga mål, säger Stefan Ytterborn, vd och grundare CAKE.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-06 13:32
Kategori: Nyheter
Taggar: CAKE Elektrifiering Motorcykel Vattenfall