Foto: DEKRA, arkiv

I augusti går startskottet för Danmarks största rally för veteranlastbilar

I augusti kan den som gillar synen och ljudet av gamla lastbilar få sitt lystmäte i danska Sæby strax söder om Fredrikshamn. Den 14:e går startskottet för Nordjysk Veteranrally där cirka 180 gamla pärlor förväntas ställa upp.

Rallyt utgår ifrån DEKRA AMU Centers trafikövningsplats på Kjeldgaardsvej 4 i Sæby klockan 10.00, lördagen den 14 augusti och ekipagen förväntas komma i mål på samma plats runt klockan 14.00. Däremellan kör lastbilsekipagen en runda på den danska landsbygden i Vendsyssel (nordligaste Jylland).

Nordjysk Veteranrally, som arrangeras för nionde gången, är det största i sitt slag i Danmark. Föreningen Dansk Lastbil Nostalgi är arrangör och DEKRA sponsrar det hela för tredje gången.

Deltagarna kommer inte endast från Danmark. Man gästas även av entusiaster från Sverige, Tyskland och Holland, skriver sponsorn i ett pressmeddelande.

Arrangemanget kantas av såväl utställningar på transport- och veterantemat som modellastbilar och radiostyrda lastbilar.

Liksom på alla andra håll i världen har pandemin bland annat inneburit att den här typen av arrangemang tidigare har fått ställas in.
– Vi gläder oss mycket åt att få besök av alla vackra lastbilar igen, DEKRA Nordjyllands vd, Karsten Trend Poulsen.

Det kostar inget för publiken att besöka rallyt.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-20 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Dansk Lastbil Nostalgi Dekra Rally Utställningar Veteranlastbilar