Bilden är från Johnér bildbyrå (bilden illustrerar texten och är ej för vidare spridning). Foto: Peter Hoelstad.

Yrkesförare – allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro

Mer än 100 000 personer arbetade som yrkesförare 2019, exempelvis som busschaufförer, lokförare och lastbilsförare. Yrkesförare löper hög risk för såväl allvarliga arbetsolycksfall som långvarig sjukfrånvaro. Det visar en ny statistikrapport från Afa Försäkring som presenteras på ett webbinarium den 19 maj.


Den nya rapporten bygger på statistik från Afa Försäkrings skadedatabas och handlar om allvarliga arbetsolycksfall och långvarig sjukfrånvaro bland yrkesförare.

Bland annat redovisas de vanligaste orsakerna till allvarliga arbetsolycksfall samt de vanligaste diagnoserna och samsjuklighet vid långvarig sjukfrånvaro för yrkesförare. Ett särskilt avsnitt i rapporten redovisar covid-19-relaterade sjukförsäkringsärenden för yrkesförare.

Under webbinariet kommer även Nathalie Robert Edgar från Prevent att berätta om Trygg buss, en utbildning i konflikthantering för bussförare.

De som kommer att medverka är Andreas Ek, Elin Henriksson och Emil Askestad, statistiker/analytiker på analysavdelningen på Afa Försäkring samt Nathalie Robert Edgar, projektledare på Prevent. Moderator är Anna Weigelt, chef på analysavdelningen på Afa Försäkring.

Är du intresserad av att delta i webbinariet den 19 maj, klockan 09.00-10.00, kan du anmäla dig här senast måndagen den 17 maj.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-07 09:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Afa Försäkring Arbetsplatsolycka Arbetsskador Chaufförer Sjukfrånvaro Yrkesskador