Foto på lastbil tagen i nya fotostudion.

Tecto Trucks och Budi lanserar 360 fotostudio

Fotostudio för lastbilar revolutionerar onlineförsäljningen. Nu utökar Tecto Trucks sitt samarbete med auktionsplattformen Budi och inviger Sveriges första specialbyggda studio för fotografering av lastbilar.


Mattias Nilsson, vd för Tecto Trucks, berättar att deras satsning redan gett resultat i form av flera stora kunder som gett dem förtroendet att sälja deras begagnade fordon.

Tecto Trucks driver en av Smålands större fullserviceanläggningar med fokus på handel med lastbilar. Tecto Trucks har därför ingått i ett strategiskt samarbete med Budi, som har en god erfarenhet av att sälja begagnade lastbilar på auktion och även har värderingsmän som är förordnade av Sveriges Handelskamrar.

Budis styrka är att de är experter på lastbilar och att de även visar upp bilarnas beskaffenhet, fortsätter Mattias Nilsson.
– En annan fördel är att varje auktion har ett fastställt slutdatum, vilket betyder att säljarna slipper osäkerheten med att ha ett lager av begagnade bilar. När en kund kommer till oss och vill sälja sin lastbil gör vi det därför nu tillsammans med Budi, säger han.

Budi har genom sina samarbeten uppställningsplatser på över hundra platser i Sverige och är nu genom detta samarbete först i Sverige med att kunna visa lastbilarna med 360 graders vy. Detta ger en bra möjlighet att få en helhetssyn på lastbilen innan man lägger ett bud. Vid försäljningsuppdraget går man även igenom bilen med ett funktionstest samt tvättar av den.

För att kunna presentera bilarna på bästa möjliga sätt, har de byggt en fotostudio i anslutning till Tecto Trucks anläggning i Markaryd. Studion är på 200 kvadratmeter, har en höjd på sju meter och är specialbyggd för kommersiella fordon. Det underlättar komplexa lastbilsaffärer online, där köparen får känslan av att vara på plats.

Samarbetet med Budi och den nya fotostudion är en del i Tecto Trucks satsning på att öka marknadsandelarna. I dagarna har man också skrivit avtal med flera stora kunder, bland annat Fazer Bageri och OP System i Landskrona.

Mattias Nilsson avrundar.
– Fazer Bageri gör Sveriges största lastbilsavyttring 2021 när de övergår till samdistribution med Polarbröd. Budi har därför fått i uppdrag att sälja närmare ett hundratal lastbilar. Och OP System har gett oss ansvaret att sälja de bilar som ligger utanför deras kärnverksamhet samt ett större reservdelslager, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-04 09:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Begagnade fordon Budi Fordon Fotografering Fotostudio Lastbilar Online-försäljning Tecto Trucks