Foto: Viola Schuldner, ESL One Cologne

DHL utökar samarbetet med ESL Gaming

DHL har varit ESL:s officiella logistikpartner sedan 2018. Under 2021 kommer DHL att leverera över 20 turneringar för en global publik inklusive Dota 2-turneringar och det senaste tillskottet ESL CS:GO Pro Tour. DHL har även skrivit under ett avtal om ESL Mobile, det senaste inom e-sporten gör det möjligt för spelare på alla nivåer att delta i videospel.


ESL står för Electronic Sports League som, enligt DHL, är världens största organisatör och producent av globala videospelstävlingar. De båda företagen förlänger nu sitt samarbete där DHL har ansvaret för att bland annat flytta all scenutrustning, skärmar och spelstolar.

ESL har skapat nya plattformar för nya spel och under pandemin anpassade sig DHL och ESL snabbt till omständigheterna genom att anordna on line-turneringar. DHL fokuserade på att ”förena spelare och förvandla aktiviteten till innovativa signatursegment, frågesporter och videospel som engagerade fans digitalt via Twitch.

DHL Express Norge har även ett eget lag i ESL CS:GO. Ett lag bestående av fem spelare plus ersättare som träffas online för att träna och spela matcher mot andra företag. Teamet har byggt upp en lojal publik av fans som ivrigt följer varje avsnitt som sänds.

Säsongen är nu över och DHL Express gick ut som segrare och flyttas nu upp till 2:a divisionen i företagsligan som startar åter till hösten.

 Foto: Viola Schuldner, ESL One Hamburg
Foto: Viola Schuldner, ESL One Hamburg

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-10 10:02
Kategori: Nyheter
Taggar: DHL E-sport ESL Logistik Online-spel Videospel