Iveco och Plus ska utveckla autonoma lastbilar

Iveco tillkännager att de undertecknat ett memorandum, ett samförståndsavtal, med Plus som är en av de stora lastbilsföretagen inom självkörande fordon. Tillsammans ska dessa två nu utveckla självkörande lastbilar.

[pro_ad_display_adzone id=”46569″]

 

Enligt villkoren i det icke bindande samförståndsavtalet, kommer Iveco och Plus att integrera Ivecos nya generationens S-Way med PlusDrives autonoma körsystem. I samarbetet kommer man även att undersöka möjligheterna att använda Ivecos system för flytande naturgas (LNG) till att driva de autonoma lastbilarna.

Samarbetet kombinerar Ivecos kunskaper inom utveckling, tillverkning och försäljning av tunga lastbilar med Plus autonoma körteknologi för att ta fram en säker, bränsleeffektiv, självkörande lastbil för marknaden i hela Europa och andra geografiska områden.

[pro_ad_display_adzone id=”221″]

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-13 14:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Autonoma Lastbilar Iveco Plus Transport