Satsningen i Karlstad är en viktig del i vår fortsatta expansion”, säger Staffan Lindewald, vd på Malte Månson Holding

Här kommer Malte Månson – till Karlstad!

Nu storsatsar Malte Månson i Karlstad med en ny skräddarsydd anläggning. Med stark organisk tillväxt och noga utvalda förvärv, berättar man att Malte Månson nu är Skandinaviens största oberoende verkstadskedja för kommersiella fordon och man fortsätter att expandera.


Staffan Lindewald, vd för Malte Månson Holding.
– Nästa steg blir att bygga en helt ny och modern anläggning i Karlstad, optimalt anpassad för att ge bästa tänkbara service till våra kunder och en attraktiv arbetsmiljö för våra medarbetare, säger han.

Efterfrågan på högklassig service och god tillgänglighet för den tunga trafiken i Värmland är stor, konstaterar man. Längs med E18 är trafiken tät. Karlstad är strategiskt placerat mitt emellan Oslo och Stockholm.

Till nyår kommer Malte Månsons nya efterlängtade anläggning stå klar.
– Det blir ett stort lyft för oss här i Karlstad. Vi får bästa möjliga läge intill motorvägen vid Bråtebäckens industriområde med bara en avfart och en kort sväng och vips är chauffören på vårt område, säger verkstadschefen Fredrik Karlsson.

Trycket på service och reparationer till den tunga trafiken i Karlstad är så stort att Malte Månson tidvis upplevt att de kanske inte kunnat ta emot alla kunder på bästa möjliga sätt.
– Men med större och modernt anpassade ytor får vi möjlighet att möta den stadigt växande efterfrågan, fortsätter Fredrik Karlsson.

Anläggningen kommer att erbjuda en lounge för kunderna där de i en avstressande miljö kan vila upp sig under tiden fordonen tas omhand. Det kommer att finnas toalett och duschmöjligheter samt en toalett från utsidan, avsedd för övernattande kunder.

Ytterligare fördelar med den nya anläggningen är att det innebär ett stort kliv för såväl hållbarheten som arbetsmiljön.
– Med träbalkar i inredningen istället för balkar i stål eller betong, uppnår vi en både tystare och varmare verkstadsmiljö och ett energieffektivt inomhusklimat kommer uppskattas av såväl våra kunder som medarbetare, förklarar Staffan Lindewald.

Verkstadschef Fredrik Karlsson avrundar.
– Viktigt är att en modern och attraktiv arbetsmiljö gör oss till en betydligt intressantare arbetsgivare för duktiga mekaniker. I den takt vi expanderar behöver vi verkligen nya kompetenta medarbetare, säger han.

Malte Månson hyr den nya lokalen i 12 år och har dessutom option på att hyra en direkt intilliggande yta.

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-15 11:30
Kategori: Okategoriserade
Taggar: Lastbilar Malte Månson Service transporter Verkstad