Lastsäkringen blev lidande inför 280 mil lång ”expressfrakt”

En rumänsk lätt lastbil stoppades under förmiddagen av trafikpolisen i Helsingborg. Fordonet vägde inte för mycket, men när bakdörrarna öppnades kunde polisen direkt konstatera att lastsäkring inte är något som föraren har lagt ner studietid på.
- Med tanke på hur det såg ut i lastutrymmet så behövde vi inte förklara för chauffören vad vi hade att anmärka på, förklarar Jesper som är trafikpolis i Helsingborg.Att lastsäkringen hade sina brister framgick med all önskvärd tydlighet.

Godset bestående av fordonskomponenter, hade föraren lastat i Bukarest i Rumänien i lördags.
– Chauffören berättade att det var bråttom med godset så därför hann han inte lägga så mycket tid på lastsäkringen.

Enligt vad tidningen Proffs erfar så har föraren hittills tillryggalagt en sträcka av cirka 225 mil sedan i lördags. Och efter att ha betalat sina böter och rättat till lastsäkringen, fick han lov att fortsätta de sista 53 milen till slutdestinationen.

Om föraren väljer att köra den sista biten idag (måndag), har han alltså utfört en transport på närmare 280 mil på två dygn. Chauffören ljög troligtvis inte när han sa att det var bråttom…

Om artikeln

Publicerad: 2021-03-15 16:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Expressfrakt Helsingborg Lastsäkring Trafikpolisen Trafiksäkerhet