Best Transport först ut att leverera till iBoxen - lanserar nu tjänsten Best Box

Best Transport först att leverera till iBoxen

Nyheten om det nationella paketskåpet iBoxen, slog ner som en bomb i logistik-Sverige i mitten på februari. Den transportörsneutrala infrastrukturen är en efterlängtad lösning på problemet med paketskåp som fram till nu begränsats av att vara knutna till en specifik leverantör. iBoxen är också det första paketskåpet som, tack vara sin placering i det offentliga rummet, är tillgängligt för konsumenter dygnet runt.


Best Transport berättar i ett pressmeddelande att de var först ut att erbjuda e-handlare möjligheten att använda marknadens mest bekväma och flexibla boxleveranser. I samband med det, lanserades den nya tjänsten Best Box.

Skiftet från fysisk butik till e-handel pågår för fullt. Under pandemin har svenskarnas konsumtionsmönster förändrats kraftigt, vilket resulterat i en volymökning hos e-handeln som saknar motstycke. Detta har skapat ett högt tryck på transportaktörerna och inte minst på Best Transport. För att kunna möta den ständigt ökade efterfrågan lanserade nu last mile-aktören tjänsten Best Box – fossilfria paketleveranser, via det transportörsneutrala nätverket av paketskåp iBoxen.

Anders Holm, CCO på iBoxen.
– Idag hanteras runt en miljon paket per dag kopplat till e-handeln i Sverige och redan nu börjar det bli ansträngt på många håll att klara detta. Med iBoxen avlastar vi det befintliga logistiksystemet med ombud och hemleveranser, samtidigt som vi tar höjd för att hantera nya paketvolymer. Redan från start har vi bjudit in snabbfotade och tech-inriktade transportörer att nyttja vår infrastruktur. Best Transport blev först på bollen och vi är glada att de också blev först ut att börja leverera via iBoxen, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2021-03-29 14:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Best Transport Corona E-handel iBox Last Mile Pandemi