Scania 540 S vinner i jämförande test

Under hösten 2020 deltog Scania i två jämförande lastbilstester i Tyskland arrangerade av europeiska branschtidningar. Resultatet från 1000 Punkte Test (1000-poängstestet) och European Truck Challenge (ETC) har nu publicerats och Scanias 540 S vann båda testerna med marginal och i konkurrens med ledande konkurrenter.
Chaufförspodden – Exklusivt


Stefan Dorski, Senior Vice President och Head of Scania Trucks.
– När oberoende och erfarna journalister bedömer alla relevanta delar av vår produkt enligt vetenskapliga metoder och jämför dessa med andra, är resultatet i högsta grad relevant för potentiella kunder, säger han.

1000-poängstestet och ETC är bland de mest etablerade jämförelsetesterna för kommersiella tunga fordon i världen. De anordnas av tysk branschpress och ett flertal erfarna journalister från olika länder deltar. Lastbilarna bedöms på en rad olika områden som rör allt från förarmiljö och ljudnivåer till bilens förmåga på vägarna.

Lastbilarna körs också mer än 300 kilometer på olika typer av allmänna vägar, utrustade med kalibrerad bränslemätningsutrustning för att säkerställa den verkliga bränsleförbrukningen med högsta möjliga precision. Varje del poängsätts och bidrar till lastbilens totalresultat.

Daf

I båda testerna belönas Scania med den högsta totalpoängen, säger Stefan Dorski som är mest stolt över att deras lastbil har den lägsta bränsleförbrukningen samtidigt som de har den högsta medelhastigheten i testen.

1000-poängstestet, organiserat av Michael Kern, publiceras i ett flertal branschtidningar som exempelvis “Lastauto Omnibus”. ETC, organiserat av Hans-Jürgen Wildhage publiceras i “KFZ Anzeiger” och flera andra tidningar.

Deltagarna i 1000-poängstestet som hölls i oktober 2020 var Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS och Mercedes Actros 1853 LS.

Deltagarna i ETC-testet i november 2020 var DAF XF 530, Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS och Mercedes Actros 1853 LS.

Alla stora europeiska tillverkare var inbjudna att delta i båda testerna.

Hultsteins

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-17 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: 1000-poängstest ETC Scania