Blir detta din nya favoritdoft?

Ny doftgran med citrusdoft

Wunder-Baums fruktserie har fått tillökning. Orange Juice är namnet på en ny doftgran med en doft av saftiga apelsiner och söt mandarin.
Chaufförspodden – Exklusivt


Senast vi skrev om en ny doft från Wunder-Baum var i mars 2020. Då skulle det dofta läder. Nu kommer alltså en ny doft av det välkända märket.

Den välkända doftgranen, Wunder-Baum, föddes redan 1952 och är tillgänglig i en mängd olika dofter. Det senaste tillskottet är en citrusfusion av apelsin och mandarin.
Fruktserien, för den som vill förfriska sin tillvaro med doften av solmogna frukter från när och fjärran, innehåller sedan tidigare Vattenmelon, Lime, Äpple, Citron, Persika och Blandade bär.

Magnus Almqvist, produktchef på SEAB.
– Wunder-Baum Orange Juice är designad att leverera långvarig doftverkan och används, precis som våra andra doftgranar, genom att man hänger den fritt, öppnar den i toppen av förpackningen och drar ut cirka en cm av granen varje vecka – mer om man vill ha mer doft, mindre om man önskar mindre doft. Och doftgranarna fungerar precis lika bra på olika ställen i hemmet som i bilen, vilket inte alla har insett ännu, säger han.

Lite mer historik om granens födelse, börjar med citatet: ”Man ska inte gråta över spilld mjölk”.

I New York fick ett mjölkbud en dag år 1952 nog av lukten av spilld mjölk och nämnde problemet för Julius Sämann. Han hade tillbringat flera år i den kanadensiska tallskogen där han forskade på att utvinna de aromatiska oljor som ger träden dess rogivande och karaktäristiska doft. Julius provade att tillsätta dofter på ett speciellt material, med en speciell form, och den första doftgranen var skapad.

Julius Sämann gav produkten varumärket Car-Freshner, men produkten är känd under olika namn på olika ställen i världen – Little Trees, Magic Tree, Arbre Magique och som vi känner den i Sverige: Wunder-Baum.

Under åren har flera olika typer av luftfriskare lanserats och idag ingår, förutom de traditionella granarna, även Bottle, Clip och Fiber Can i Wunder-Baums sortiment av luftfriskare.

Hultsteins

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-08 12:16
Kategori: Nyheter
Taggar: