Foto: Proffs/arkiv.

Scania vann stororder om 2 250 fordon i Storbritannien

1 000 av fordonen ska till Eddie Stobart

Scania i Storbritannien har vunnit en stororder från Consortium Purchasing om minst 2 250 fordon. Av dessa ska börsnoterade Eddie Stobart ha 1 000. Ordern är den största någonsin av civila fordon för Scania i Europa.


Affären har letts av William Stobart, verkställande ordförande i Greenwhitestar Avquisitions som numera äger Eddie Stobart och Allan Jenkinson som äger Jenkinson Forest Products. Detta är den den svenska lastbilstillverkarens största order någonsin i Ewuropa av civila lastbilar, skriver Commercial Motor.

Fordonen utgörs av en blandning av dragbilar och lastbilar från P-, G-, R- och S-serien. För första gången kommer även ett ospecificerat antal multiwheelers att levereras av Scanias återförsäljare Haydock Commercial Vehicles och Graham Commercials under de kommande två åren.

Fler än 1 000 fordon kommer att hamna hos Eddie Stobart och resten fördelas mellan de andra nämnda företagen samt ytterligare en medlem.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-11 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Commercial Purchasing Dragbilar Eddie Stobart Scania Storbritannien