Visualisering av lagret på 35 000 kvadratmeter.

DFDS satsar och breddar sin verksamhet med nytt lager

35 000 kvadratmeter lagringsutrymme är vad DFDS kommer att erbjuda kunderna när de bygger ett helt nytt lager i det nya och attraktiva industriområdet i Borås.

 

DFDS satsar nu på att utöka sin svenska kontraktlogistikverksamhet, erbjuda lager- och bemanningstjänster och andra logistiklösningar. Fredagen den 22 januari tog de ett enormt steg framåt när Niklas Andersson, executive vice president och head of logistics på DFDS, undertecknade kontrakten för att säkra en lämplig tomt i Borås samt byggandet av ett lager på 35 000 kvadratmeter.

Niklas Andersson säger att detta har stor potential för att ytterligare växa låta deras verksamhet växa ytterligare med befintliga industrikunder och attrahera nya.
– Genom att bygga ett lager av den här storleken kommer vi att kunna erbjuda ytterligare lagertjänster för att täcka alla steg i kundens hela leverantörskedja så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet och hålla sina kunder nöjda i sin tur, säger han.

Särskilt nöjd är han med att detta kommer att skapa nya jobbmöjligheter i Boråsområdet. I nära samarbete med deras nyetablerade bemannings- och rekryteringsföretag, DFDS Proffesionals, kommer de att anställa personer med rätt expertis och erfarenhet så att deras kunder kan vara säkra på att DFDS tjänster alltid tillhandahålls av kollegor med den kompetens som krävs.

Lagret kommer att ha 500 kvadratmeter kontor och 6 000 kvadratmeter mezzanine för tjänster som förpackning och omförpackning. Det kommer att byggas av fastighetsutvecklaren CH Square från vilken DFDS kommer att hyra lagret i tio år med möjlighet att förlänga i slutet av hyresperioden. Byggandet beräknas starta i början av februari och lagret planeras stå klart i slutet av 2021.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-25 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Bortås DFDS Lager Logistiklösningar