Scania presenterar svängdörr i glas till L-serien

Scanias L-serie med extra lågt och frambyggd hytt, kan nu levereras med en inåtgående glasdörr av samma typ som används på bussar. Lösningen heter Scania City Door och ger en markant förbättrade av- och påstigningsförhållanden. Dessutom ger glasdörren bättre synfält till gagn för de oskyddade trafikanternas trafiksäkerhet.


City Door öppnar sig snabbt och är av typen svängdörr och gör att förarmiljön blir än mer ergonomisk och effektiv vid körningar då föraren och en eventuell medhjälpare under arbetsdagen ofta stiger in och ur hytten.

Hittills har L-serien kunnat levereras med traditionella, utåtgående dörrar på båda sidor och en lågt placerad ruta på dörren, men nu ökas komforten och trafiksäkerheten genom denna svängdörr av glas.

Om artikeln

Publicerad: 2020-12-16 08:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Ergonomi L-serie Scania Svängdörr Trafiksäkerhet