Överfulla lastbilsparkeringar i Kent och från januari begränsas parkeringsmöjligheterna ytterligare i Kent inför Brexit. Foto: Arkiv/Proffs

Inför Brexit med 12 dagars varsel:

Max 45 minuters parkering i sju städer i Kent

Den Brittiska regeringen har, med tolv dagars varsel, beslutat införa parkeringsförbud för lastbilar i sju städer i Kent. Endast maximalt 45 minuters rast får hållas på dessa platser och det ska börja gälla från och med januari 2021. Detta har helt förkastats av transportindustrin.
Chaufförspodden – Exklusivt


Det är det brittiska transportdepartementet (DfT) som beslutat detta och förare som ignorerar förbudet som gäller redan från den 1 januari 2021, kommer att bötfällas med 150 pund, motsvarande cirka 1 586 kronor, står det i Motor Transport.

Det är ett tillfälligt förbud med anledning av att det förväntas mycket långa köer på Kents vägar i anslutning till gränsövergångarna där i samband med Brexit. Oron för de förväntade långa köerna är något vi nyligen berättade om i tidningen Proffs där en av Girteka Logistics chefer, Christian Kaas-Mortensen förväntar sig se köer så långa som 50 kilometer.

Nu uppmanas DfT av Logistics UK, att omedelbart dra tillbaka förbudet.

Heidi Skinner är policychef på Logistics UK.
– Logistics UK är mycket frustrerade över att DfT och Kent County Council inte har beaktat förarnas välbefinnande i sitt beslut, säger hon.

Hon fortsätter med att peka på vikten av tillgång till rastplatser för dem som ansvarar för transporterna i Storbritannien och längre bort.
– Rastplasterna behövs också för att kör- och vilotiderna ska kunna efterlevas, säger hon.

Att beslutet meddelas endast tolv dagar innan det träder i kraft,  anser man också är oacceptabelt. Förbudet gäller såväl inhemska som utländska förare och nästan alla lastbilsparkeringar i området används redan maximalt.
– DfT och Kent County Council har inte presenterat någon lösning på platsbristen. Vi uppmanar dem att omedelbart dra tillbaka det kommande förbudet, avslutar Heidi Skinner, Logistics UK.

Budi 2021

Om artikeln

Publicerad: 2020-12-28 11:28
Kategori: Nyheter
Taggar: Böter Brexit Parkeringsförbud Platsbrist Storbritannien