WEBB-TV

Mariterm om lastsäkringsbristerna: YKB-instruktörer lär ut fel

I det förra avsnittet kunde vi berätta om att bristfällig lastsäkring är något som ofta leder till böter när trafikpolisen utför kontroller. Men vad beror det på att det är så vanligt att förarna inte har säkrat godset tillräckligt? Yrkesförare som har gått YKB-utbildning borde väl rimligtvis kunna reglerna?
I den bästa av världar borde det så klart vara så…

I det förra avsnittet i vår Webb-TV-serie om lastsäkring fick ni möta trafikpolisen i Helsingborg. Den här gången har vi besökt utbildnings- och konsultföretaget Mariterm i Höganäs.

Sven Sökjer-Petersen är lastsäkringsexpert på Mariterm. I det här avsnittet berättar han bland annat om hur reglerna ser ut. Det står klart att det inte endast är förarnas lastsäkringskunskaper som har brister. Även lagstiftningen – och YKB-utbildningarna har sina tillkortakommanden.

WEBB-TV

Det tredje och sista avsnittet, åtminstone för den här gången, publicerar vi nästa fredag, den 18 december. Då får ni möta Kustbevakningens Arvid Tedvik, kammaråklagare Johan Bülow och David Ernekrans på Länsförsäkringar.

Om artikeln

Publicerad: 2020-12-11 16:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsmiljö Lastsäkring i fokus Lastsäkringsserie Mariterm Trafiksäkerhet Webb-TV YKB