Ny artikelserie på PROFFS WEBB-TV

Lastsäkring – hur svårt kan det vara?

På fredag publicerar vi det första avsnittet av tre i vår webb-tv-serie om lastsäkring. Vi har träffat Polisen och Kustbevakningen. Två myndigheter med kunskaper i ämnet men där endast trafikpolisen har fulla mandat att bötfälla för brister som upptäcks. Försäkringsbolag, Åklagarmyndigheten och utbildningsföretaget Mariterm är andra som ni också får möta i inslagen.

SNART PÅ PROFFS WEBB-TV:

Nu på fredag den 4 december publicerar vi det första avsnittet i en serie av tre som handlar om lastsäkring. Först ut är trafikpolisen, som berättar om hur det ser ut när de öppnar upp kapellen och tittar in på flaket på fordon som de stoppar. ”Endast en av hundra” är helt perfekt, menar polisen som vi intervjuat.

I de två följande avsnitten får du bland annat se och höra lastsäkringsexperten Sven Sökjer-Petersen på Mariterm, Arvid Tedvik på Kustbevakningen och kammaråklagare Johan Bülow.

Är bötesbeloppen tillräckligt avskräckande för att inte fuska eller slarva? Är lagstiftningen tillräckligt tydlig? Vad kostar dålig godshantering samhället?

Frågorna försöker vi få svar på i de tre avsnitten som kommer att publiceras på fredagar, med start den 4 december.

 

Om artikeln

Publicerad: 2020-12-02 14:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Åklagarmyndigheten Kustbevakningen Trafikpolisen Trafiksäkerhet Webb-TV