Trafikplats Nöbbelöv på den nya motorvägen på E22 mellan Sätaröd och Vä.

Klart för trafik på nya E22 mellan Sätaröd och Vä

Nu öppnar Trafikverket den nya motorvägen mellan Sätaröd och Vä i Skåne. Motorvägen är byggd för att öka framkomligheten och trafiksäkerheten samt att förbättra boendemiljön för dem som bodde intill gamla E22. Nästa projekt på E22 står på tur.
Chaufförspodden – Exklusivt

Torsdagen den 10 december klockan 10.15 öppnades den nya sträckan för E22 mellan Sätaröd och Vä för trafik. Det är en vägsträcka på 15 kilometer som sträcker sig från trafikplats Nöbbelöv vid Vä till trafikplats Knopparp vid Linderöd.

Projektet har stundtals varit utmanande, inte minst då det krävts att 26 broar byggts på sträckan, säger Lennart Andersson, direktör region syd.
– När vi nu öppnar E22 Sätaröd – Vä för trafik, innebär det att vi har uppnått en mötesseparerad väg med god framkomlighet och säkerhet mellan de båda tidigare skånska residensstäderna Malmö och Kristianstad. E22 är en viktig pulsåder från den skånska sydkusten som via Blekinge- och Smålandskusten ansluter till Östergötlands tillväxtområden. Öppnandet av denna vägetapp är ytterligare en viktig byggsten till ett tillgängligt Sverige, säger han.

Arbetet med nya E22 gick i mål sex månader före plan. En av orsakerna var de milda skånska vintrarna, men också en effektiv entreprenadorganisation.

Öppnandet är till stor glädje för hela regionen vilket ges uttryck för både lokalt och regionalt.

Arbetet med att bygga om E22 för att öka trafiksäkerhet och tillgänglighet fortsätter. Nästa projekt bli en motorvägsutbyggnad av E22 Fjälkinge-Gualöv.

Hultsteins

Om artikeln

Publicerad: 2020-12-10 11:55
Kategori: Nyheter
Taggar: E22 Motorväg Trafikverket