Volvo Group Venture Capital investerar i marknadsplats för frakttjänster

Volvo Group Venture Capital AB har investerat i Adnavem, en marknadsplats på nätet för frakttjänster. Adnavem erbjuder transporter utan mellanhänder med fokus på Asien och norra Europa. ”Adnavem erbjuder innovativa tjänster för fraktköpare, men även bättre villkor för lastbilsföretag”, säger Investment Director Erik Johansson.Adnavem grundades 2017 och är baserat i Göteborg. Genom att tillhandahålla en tjänst där transportköparen gör sitt eget val av tjänsteleverantör för varje del av logistikkedjan, driver de förändring inom transport- och logistikindustrin.

Erik Johansson, Investment Director på Volvo Group Venture Capital.
– Uppdelning av tjänsteerbjudanden är en stark trend inom många branscher idag och ritar nu om kartan för transportbranschen. Adnavem erbjuder innovativa tjänster för fraktköpare, men även bättre villkor för lastbilsföretag, vilket är mycket viktigt för oss. Vi delar deras tydliga ambition att effektivisera transporter genom digitalisering och därmed göra dem mer miljövänliga, säger han.

De är inställda på att förändra den multimodala transportindustrin. Investeringen från Volvo Group Venture Capital kommer att accelerera deras tillväxt och lägga grunden för ett spännande partnerskap.
– Genom att digitalisera och automatisera fraktprocessen, hjälper vi transportköparen att hitta de bästa transportkedjorna och få en bra balans mellan pris, hastighet och miljöpåverkan, säger Andreas Wramsmyr, grundare och VD på Adnavem.

Volvo Group Venture Capitals roll är att göra investeringar för att driva transformering inom transportindustrin genom att underlätta skapandet av nya tjänster och lösningar samt att stödja samarbete mellan startupbolag och Volvokoncernen.

Baserat på trenderna som formar framtidens transporter och Volvokoncernens strategiska prioriteringar, fokuserar Volvo Group Venture Capital idag på logistiktjänster, elektrifiering och smarta lösningar för bygg- och anläggningsindustrin. Omfattningen är global med fokus på Europa och Nordamerika.

Transaktionen har ingen betydande påverkan på Volvokoncernens resultat eller finansiella ställning.

 

Om artikeln

Publicerad: 2020-11-17 12:01
Kategori: Nyheter
Taggar: