Foto: Ntex

Ntex siktar på snabbast möjliga övergång till helelektriska lastbilar

Thomas Ström, grundare av, och vd på Ntex skriver i sin blogg att hans företag ska börja använda sig av fossilfria fordon så snabbt som möjligt. Därför gläds han över att Volvo Lastvagnar redan nästa år öppnar orderböckerna för sina helelektriska tunga lastbilar.Thomas Ström gläds över att Volvo Lastvagnar nyligen offentliggjorde att europeiska åkerier ska kunna beställa helelektriska tunga Volvolastbilar redan nästa år.

Just nu genomför Volvo tester av eldrivna, tunga lastbilar av modellerna FH, FM och FMX. Tanken är att dessa kommer att användas i Europa för regionala transporter och för anläggningstransporter i stadsmiljöer. Det skriver Thomas Ström i sin blogg.

Thomas skriver vidare att NTEX är ett av flera bolag som kommer att genomföra en successiv övergång till eldrift och att företagets mål är att de ska använda fossilfria fordon så snabbt som möjligt.

Läs bloggen i sin helhet – klicka här!

Om artikeln

Publicerad: 2020-11-12 14:37
Kategori: Nyheter
Taggar: Blogg Elektriska lastbilar Miljö Ntex Volvo Lastvagnar