IVECO S-Way NP - Sustainable Truck of the Year 2021

IVECO S-Way NP 460 är Sustainable Truck of the Year 2021

LNG-versionen av Iveco S-Way NP 460 har utsetts till Sustainable Truck of the Year 2021 i kategorin dragbilar. Priset som delades ut för femte gången är instiftat av den italienska branschtidningen Vado e Torno. Vinnarna väljs ut av en jury bestående av motorjournalister med utgångspunkt från Vado e Tornos hållbarhetsindex.Utifrån detta hållbarhetsindex, säger man att Iveco S-Way NP kombinerar Ivecos branschledande erfarenheter inom gasteknologin och nyskapande genom Iveco S-Way-serien som är utvecklad för att leverera ett komplett paket av funktioner och skräddarsydda, uppkopplade tjänster med fokus på föraren, fordonsägaren och hållbarhet.

Iveco S-Way ger, enligt Iveco, 95 procents lägre utsläpp av partiklar och 90 procent lägre NO2 i jämförelse med diesel. Körs den på biogas, genererar den 95 procent lägre CO2-utsläpp.

Iveco har i över 20 år investerat i alternativa drivsystem och utgör idag med sin erfarenhet en referens på den europeiska marknaden med mer än 35 000 sålda gasfordon.

Iveco har fått erkännande för sitt arbete med att sprida teknik och att bygga broar mellan olika aktörer i denna sektor. Detta har lett till att det under ganska få år har byggts upp ett närverk på omkring 80 LNG-tankstationer räknat bara i Italien.

Idag skördar Iveco frukterna av sitt engagemang i att utveckla en produkt som levererar på samma nivå som ett traditionellt dieseldrivet fordon samtidigt som förarens behov tillgodoses samt en teknik som är hållbar, något som idag är ett måste.

Om artikeln

Publicerad: 2020-11-05 09:31
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Gaslastbil Hållbarhet Iveco S-Way LNG NO2