Den nya filialen i Kerava i Helsingforsregionen.

Dachser öppnar ny filial i Finland

Dachser öppnade nyligen verksamhet vid en ny logistikterminal i Finland. I och med att logistikleverantören öppnar sin första cross dock-anläggning i Kerava i Helsingforsregionen, utökar man sina tjänster på den finska marknaden. Filialen driver en egen transportorganisation för korta sträckor och betjänar hela huvudstadsregionen.


I september drog verksamheten igång på den nya Dachser-filialen i Finland, som utgörs av en transitterminal på 4 000 m2 och kontorslokaler på cirka 600 m2. Dachser Finland kommer att använda den nya terminalen för att bearbeta all import och export och för att hantera distributionen inom hela Helsingforsregionen. Många finska företag är baserade här i landets största stadsregion tack vare närheten till motorvägen E75, hamnen i Vuosaari och flygplatsen som har bra transportförbindelser.

I Finland, precis som i andra länder, har coronapandemin stärkt allmänhetens intresse för logistiksektorn. Tuomas Leimio, Managing Director för European Logistics, Dachser Finland Oy, säger att krisen har gett dem möjlighet att visa hur tillförlitliga våra tjänster är och att vi bidrar till att upprätthålla Finlands försörjningstrygghet, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2020-11-23 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Cross Dock Dachser Finland Logistik Transport